Op de Facebook-pagina van het dorp Feerwerd ageren bewoners tegen de overlast die steenmarters veroorzaken. De onrust wordt veroorzaakt door predatie van weidevogels in de lokale plas-dras-gebieden, die wordt toegeschreven aan de steenmarters. Dorpsbewoners reageren en roepen op tot het registreren van de schade in SRS, na een goed bezochte een voorlichtings- en instructieavond “FRS en SRS” die onlangs door de lokale WBE in samenwerking met landbouwers  werd georganiseerd.

Klik op de afbeelding voor een vergroting

“Beste Dorpsbewoner,
Zoals u waarschijnlijk hebt gelezen en gehoord, zijn steenmarters een toenemend probleem in onze omgeving. Niet alleen in huizen en boerderijen, maar met name broedende weidevogels hebben het zwaar te verduren. De twee plas-dras gebieden rond Feerwerd hebben ook dit jaar weer enorm te
lijden gehad onder het wegroven van eieren en kuikens door roofdieren (predatie). We weten dat de steenmarter hierin een grote rol speelt. De steenmarter is een beschermd diersoort, en mag alleen door experts worden gevangen. Daarna moeten ze worden vrijgelaten. Om onze overheden een beter beeld te geven van wat er op dit gebied speelt, heeft elke burger de mogelijkheid schade of hinder te melden via www.faunaschade.nl (particuliere melding)….”

Lees het gehele bericht op Facebook.